Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ποιο είναι το κατάλληλο χώμα για κηπευτικά!


Το χώμα είναι το Α και το Ω στα κηπευτικά μας. Αν δεν ρίξουμε το σωστό χώμα στα κηπευτικά μας ο μισός μας κόπος θα πάει χαμένος. Αν θέλουμε λοιπόν να φυτέψουμε ντομάτες, πατάτες, αγγούρια και γενικά οποιοδήποτε κηπευτικό μας ενδιαφέρει θα πρέπει να αγοράσουμε χώμα για λαχανόκηπο!

Κρατήστε σημειώσεις!

Παράλληλα μπορούμε να κρατάμε κάποιες σημειώσεις για το χώμα που χρησιμοποιούμε κάθε φορά και να σημειώνουμε τις παρατηρήσεις μας. Λίγο πολύ όλα τα τσουβάλια γράφουν ότι περιέχουν όλες εκείνες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται τα κηπευτικά μας. Αυτό όμως η πράξη θα μας το δείξει και όχι το τι γράφει το τσουβάλι απ΄έξω. Έτσι, γράφουμε σε ένα τετράδιο την επωνυμία και όλα τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.

Δεν φταίει πάντα το χώμα!

Αν κάτι δεν πάει καλά, αλλάζουμε εταιρία μέχρι να βρούμε το χώμα της εταιρίας εκείνης που θα μας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα πρέπει βέβαια σε μια αποτυχία να έχουμε υπόψη μας και άλλους παράγοντες, όπως ο καιρός, αν το πότισμα είναι σωστό, μήπως τα φυτά μας χτυπήθηκαν από παράσιτα κτλ.. Εγώ για το έτος 2015 που σε λίγο φεύγει όπως και το έτος 2016 θα ρίξω στα φυτά μου χώμα για λαχανόκηπο της επωνυμίας που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία που βλέπετε στη φωτογραφία.

 Είναι Οικολογικό!

 Περιέχει Κομποστοποιημένα Φυτικά Υπολείμματα!
 
 Ιχνοστοιχεία!

 Το κατάλληλο χώμα για κηπευτικά θα το αναγνωρίσετε και απο τη συσκευασία που συνήθως εικονίζονται κηπευτικά. Αλλά για πιο σίγουρα, ρωτήστε τον πωλητή ώστε να σας δώσει ακριβώς το χώμα που αναζητάτε. 


Ας δούμε τώρα τα στοιχεία που αναγράφονται στη συσκευασία. Αν δεν γνωρίζουμε τίποτα από όλα αυτά, είναι μια καλή αρχή να μάθουμε τι χρειάζονται τα κηπευτικά μας. Με τον τρόπο αυτό, κάθε φορά που θα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τσουβάλι με χώμα, από οποιαδήποτε εταιρία, θα γνωρίζουμε τι περιέχει παραπάνω και τί λιγότερο από το χώμα που έχουμε στις γλάστρες μας στο σπίτι.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: