Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ταχίνι με Μέλι - Μια γλυκιά ΥΓΙΕΙΝΗ λιχουδιά που θα λατρέψετε σίγουρα!


Σας υποσχέθηκα μια πανεύκολη συνταγή μιας πολύ γλυκιάς λιχουδιάς που θα σας κάνει να ξεχάσετε τη σοκολάτα! Τουλάχιστον σε εμένα λειτούργησε έτσι. Από το τότε που ανακάλυψα το ταχίνι με το μέλι, δεν ξαναπήρα σοκολάτα. Και σας μιλά ένας λάτρης της σοκολάτας που σε καθημερινή σχεδόν βάση μετά το φαγητό έπρεπε να υπάρχει σοκολάτα στο σπίτι.
Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πόσο πολύ παχαίνει η σοκολάτα και γενικότερα τα γλυκά, και πολλές φορές μάλιστα, η συχνή τους κατανάλωση μπορεί να κάνει πολύ κακό στην Υγεία μας. 


Μήπως το ταχίνι με το Μέλι δεν μας παχαίνουν; Θα ρωτήσει κάποιος. Δυστυχώς μας παχαίνουν και αυτά, με τη διαφορά ότι το Ταχίνι με το Μέλι, είναι τόσο γλυκό που δεν μπορείς να καταναλώσεις και πολύ. Επιπλέον είναι πολύ υγιεινό και μας προσφέρει ενέργεια, ενώ αντίθετα, καταναλώνοντας μια πάστα π.χ. όχι μόνο δεν παίρνουμε ενέργεια, αλλά επιπλέον μας βαραίνει και νιώθουμε υπνηλία.


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ;
 Εφόσον μας ενδιαφέρει να ικανοποιήσουμε τον ουρανίσκο μας με μια λιχουδιά χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας, θα πάρουμε ένα ποτηράκι και θα ρίξουμε δυο κουταλιές του γλυκού Ταχίνι!


 Ύστερα θα ρίξουμε δυο κουταλιές του γλυκού Μέλι ή μπορείτε ακόμα και τρεις κουταλιές να ρίξετε αν σας αρέσει τόσο πολύ το Μέλι.


 Στη συνέχεια βουτάμε μέσα το κουταλάκι και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει ομοιόμορφο.




 Και είναι έτοιμο να το καταναλώσουμε. 
Δοκιμάστε έστω για μια φορά, έστω απο περιέργεια αυτή την γλυκύτατη λιχουδιά και δεν θα χάσετε. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος δεν θα νιώθετε το Ταχίνι με το Μέλι ως υποκατάστατο της σοκολάτας αλλά το ακριβώς αντίθετο. Θα βλέπετε τη  σοκολάτα ως υποκατάστατο του Ταχινιού με το Μέλι. Μάλιστα, αν ρωτήσετε κάποιον διατροφολόγο θα σας πει ακριβώς πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας το Ταχίνι όπως και το Μέλι αντίστοιχα.


Βρείτε το Μέλι που σας ταιριάζει καλύτερα η γεύση του και φτιάξτε τις δικές σας υγιεινές λιχουδιές. Εγώ χρησιμοποιώ Μέλι ανθέων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω καταλήξει σε αυτό. Δοκιμάζω συνεχώς καινούρια Μέλια και έχει ενδιαφέρον ακόμη και ως έρευνα αυτή η γευσιγνωσία όσο υποκειμενική κι αν είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: